Nya premium köksluckor till ditt IKEA Faktum kök

Vi är experter på IKEA-kök. Vi tillverkar nya premiumluckor till Faktumkök måttanpassade samt förborrade för lådor och gångjärn efter IKEAs originalritningar. Behåll det kök du redan gillar men piffa upp det med våra vackra premiumluckor.

Våra 10 mest populära designer på köksluckor till IKEA-kök

Mer om oss:
Vi på Smålandsluckan är experter på IKEA-kök. Vi tillverkar nya utbytesluckor av premiumkvalité till köksfabrikatet Faktum, måttanpassade och förborrade efter IKEAs originalritningar. Perfekt för dig som har ett äldre IKEA-kök som du är nöjd med men som du önskar ett nytt utseende på. Eller som kanske behöver ett välkommen facelift. Behåll dina skåp, gångjärn, diskbänk, vatten och avlopp mm. Fräscha bara upp med nya luckor, det som syns!

Vad är Faktum?
”System Faktum” var IKEAs benämning på deras köksserie fram till sommaren 2013. Därefter utgick Faktum ur IKEAs sortiment och ersattes av ”System Metod” som fortfarande säljs på IKEAs varuhus än idag. Faktum och Metod är inte kompatibla med varandra utan har helt olika storlekar på skåp och luckor. Även borrningen för gångjärn och lådor skiljer sig åt mellan de båda köksfabrikaten. Vi tillverkar våra premiumluckor för båda systemen och om du exempelvis redan har ett Faktumkök som du vill komplettera med skåp från serie IKEA Metod så kan vi tillverka luckor för BÅDA fabrikaten. Då blir alla luckor tillverkade i samma färg + design!

Behöver du nya skåp och stommar till FAKTUM så har vi det också.

Att byta till nya köksluckor är mycket enkelt och kan vanligtvis göras på en lördagsförmiddag inkl fikapaus. Alla våra luckor och lådfronter för Faktum kommer förborrade efter exakta specifikationer enligt IKEAs originalritningar för Faktum varför de passar lika perfekt som om du hämtade dem i gång 8, fack 12 från ditt lokala IKEA-varuhus. Du behöver inte ens byta ut dina befintliga Faktum-gångjärn! Allt passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning. Vi levererar i platta paket på ca 4-6 veckor.

Varuprover
Tips: Börja gärna med att låna hem luckor och färgprover för att se dem i just ditt köks belysningsförhållanden och för att känna och klämma på vår höga kvalité. Mer info under fliken “Låna Hem” i menyraden överst här i vår Onlinetjänst.

Knoppar & Handtag från Brittiska Buster+Punch

Passa på att lyfta ditt nya kök en nivå till med ikoniska knoppar och handtag från brittiska Buster+Punch. Handsmidda beslag i en klass som höjer ditt kök ytterligare.

Kampanj: Ange rabattkoden Buster+Luckor i kassan i rutan för kundnummer och du bjuds på 15% rabatt. Gäller hela vårt sortiment av Buster+Punch vid köp av kökssnickerier för minst 5000 kr.

Buster & Punch knoppar och handtag för IKEA-kök