Nya köksluckor - Alternativ till IKEA Metod Lerhyttan

IKEAs relativt nya och populära kökslucka Lerhyttan liknar vår premiumlucka W76.

Vi är experter på uppgraderingar till IKEA-kök. Med oss blir det möjligt att uppgradera ett äldre IKEA-kök eller att bygga ett nytt med skåp och stommar från IKEA.

Marbodal, Ballingslöv och Kvänumkök i all ära men efter mogna överväganden väljer de flesta ett kök från IKEA, troligtvis för det låga priset skull. IKEAs skåp, stommar och inredningar håller god klass och är absolut inget dåligt val. Men för den som inte vill att ens nya kök ska se ut som ett “IKEA-kök” så finns möjligheten att komplettera med nya köksluckor från Smålandsluckan. Köp skåp, bänkskivor, diskbänk, kyl och frys etc från IKEA och komplettera med snygga och högkvalitativa luckor från oss.

När luckan IKEA Metod Lerhyttan lanserades av IKEA för en tid sedan var den mycket lik vår lucka i design W76. Lerhyttan har dock en mycket tunn spegel vilket får den att låta ihålig när man knackar på den eller drar fingrarna över den. Även vid öppning och stängning saknar Lerhyttan pondusen från en massiv lucka som vår W76 har. 

IKEA har en viss begränsning i vilka storlekar de erbjuder sina luckor. Vi har alla IKEAs storlekar men även andra mått som “saknas” i IKEAs sortiment. Med oss får du större möjlighet att finna ditt perfekta bygge då vi helt enkelt har fler storlekar på våra luckor att välja bland.

I hela vårt sortiment kan du dessutom med ett fåtal undantag välja att kombinera fritt mellan ett tiotal olika designer på luckor, exempelvis W76, med ett fyrtiotal olika färger. Perfekt med dig som vill gå din egen väg och vara friare i dina val på jakten mot ditt drömkök. Undantagen är färger i High Gloss finish som kräver en helt slät lucka samt de handtagslösa luckorna med frästa grepp i serie U12 som inte går att beställa i hela färgsortimentet.

PT5006
Ett IKEA-kök uppgraderat med nya köksluckor i design W76 - Arctic Grey. Ett mycket bra alternativ till IKEA Metod Lerhyttan grå.

Överväg också den vackra systerluckan utan ramsträck - W75

Design W75 i Easy Grey
Köksluckor IKEA Metod PT5000
Inskickad kundbild från en sekelskiftesvilla utanför Göteborg. Nybyggt kök från IKEA men med nya luckor från Smålandsluckan i design W75 och Easy Grey i stället för IKEA Metod Lerhyttan.