Färgval för nya köksluckor till IKEA Faktum & Metod

Vi på Smålandsluckan är experter på IKEA-kök. Här listar vi en översikt av alla våra färger, sorterade i flikar efter dess huvudsakliga egenskaper. Tryck på respektive flik eller bläddra igenom samtliga för att sealla våra vackra färger och finishar.

Här listar vi en översikt av alla våra färger anpassat för mobilskärm. Fler bilder och mer information visas på större skärmar, exempelvis iPad eller dator.

Tänk på att bilder är tagna i olika ljusförhållanden samt att olika datorers bildskärmar har olika förmåga att visa nyanser rättvist. Låt dig inspirerats av färgerna nedan men därefter tipsar vi om vår populära hemlåningstjänst av varuprover. Då får du dels möjlighet att klämma och känna på våra fina premiumluckor men även se hur våra vackra färger ser ut hemma i just ditt köks ljusförhållanden. Mer info under fliken Låna Hem.

Matta Färger

På den här sidan visar vi alla våra “vanliga” färger. Ett brett sortiment av matta färger som passar till de flesta kök. Under de andra flikarna ovan finner du färger och finishar med andra egenskaper såsom Ultramatt, Högblank samt olika träfiberstrukturer etc.

Ultramatta Färger

Ultramatta färger är en helt ny kategori färger. Nyanserna är något luftigare i tonen och lite åt det pastelliga hållet. Finishen är som namnet antyder mycket matt vilket ger färgerna ett djup och skärpa. Man ser tydligt att det är frågan om ett modernt och helt nybyggt kök. Våra färger i Ultramatt erbjuds endast i den helt släta designen W08 med svagt rundade kanter om 3 mm radie. Som alltid tipsar vi om att låna hem varuprover och se med egna ögon hemma i det egna kökets ljusförhållanden.

Green Tea Ultra Matt
Sand Beige Ultra Matt
Easy Pink Ultra Matt
Cloud Grey Ultra Matt
Soft Green Ultra Matt
Alabaster Ultra Matt
Soft Rose Ultra Matt
Thunder Grey Ultra Matt
Racing Green Ultra Matt
Honey Brown Ultra Matt

Färger i High Gloss Finish

På den här sidan visar vi alla våra högblanka färger. De kräver luckor med helt släta ytor och erbjuds endast till de släta designerna W08, W16 samt W28. Hos oss ligger alla färger i samma prisklass, dvs du betalar inte ett högre pris hos oss trots att högblanka färger egentligen är dyrare att tillverka.

HG7501
Grey High Gloss
HG4200
Red High Gloss
HG9700
White High Gloss
HG7608
Cashmere High Gloss
Graphite Metallic High Gloss
HG8810
Cream High Gloss
HG8000
Light Brown High Gloss
HG2800
Black High Gloss

Skimrande färger i metall-look

I den här kategorin presenterar vi en helt ny typ av färger. De har en något skimrande, metallisk look. Svår att beskriva, svår att fånga i bild men vanisnnigt vackert på plats i köket. Kanske väljer du någon av dessa färger till hela köket eller så väljer du att bryta av med ett tvåfärgat kök där någon av dessa färger blir en accent till kökets huvudfärg. Som alltid tipsar vi om att börja med att låna hem varuprover för att se, känna, klämma och jämföra först.

Sten & Betong

I den här kategorin presenterar vi en uppsättning färger och finishar i sten-look. Vissa beställer ett helt kök i sten-look medan andra använder det som en kraftfull accent till andra färger. Exempelvis till sina golvsocklar.

DM2532
Limestone (Kalksten)
DM2513
Dark Concrete

Köksluckor i Wood-Look

Här visar vi alla våra färger och finishar i trä-look. Mycket verklighetstroget fusk-trä i 3D decor. Ett bra val då inga träd behöver fällas för att tillverka nya köksluckor. Vår populära 5-åriga garanti mot skador orsakat av fukt omfattar samtidigt alla de luckor vi tillverkar i 3D decor. Låna gärna hem några varuprover för att titta, känna, klämma och se hur de passar in i just ditt köks ljusförhållanden.

W08 DM2491
American Walnut
W08 DM2455
Truffle Oak
California Oak
Beech Wood
Misty Oak
White Oak
UN0137
Rose Antique
Easy Pink Ultra Matt
Soft Rose Ultra Matt
PT5000
Easy Grey
PT5006
Arctic Grey
Cloud Grey Ultra Matt
Thunder Grey Ultra Matt
PT5002
Anthracite Grey
UN5003
Steel Grey
PT5015
Cosmic Grey
un4001
Black Ink
PT5020
Black Matte
IKEA Köksluckor
Fjord
Green Tea Ultra Matt
Soft Green Ultra Matt
Racing Green Ultra Matt
UN0138
Green Antique
PT5016
Indigo Blue
Köksluckor IKEA
Parisian Blue
PT5007
Retro Blue
UN2097
White Oak
Misty Oak
Beech Wood
DM2448
California Oak
W08 DM2455
Truffle Oak
DM2491
American Walnut
DM2532
Limestone
Light Concrete
DM2513
Dark Concrete
FD8015
Old Venice
Pearl Bronze
FD8002
Pearl Gold
Honey Brown Ultra Matt
Alabaster Ultra Matt
UN0010
Vanilla
UN3500
Magnolia White
UN4000
Off White
UN4003
Smooth White
Alpine White
Frozen White
Sand Beige Ultra Matt
W56 PT5003
Silk Sand
IKEA Köksluckor
Caffe Latte
PT5008
Stone Grey
UN0111
Basaltic
HG9700
White High Gloss
HG8810
Cream High Gloss
HG8000
Light Brown High Gloss
HG7608
Cashmere High Gloss
HG7501
Grey High Gloss
HG4200
Red High Gloss
HG2800
Black High Gloss

Knoppar & Handtag från Brittiska Buster+Punch

Passa på att lyfta ditt nya kök en nivå till med ikoniska knoppar och handtag från brittiska Buster+Punch. Handsmidda beslag i en klass som höjer ditt kök ytterligare.

Kampanj: Ange rabattkoden Buster+Luckor i kassan i rutan för kundnummer och du bjuds på 15% rabatt. Gäller hela vårt sortiment av Buster+Punch vid köp av kökssnickerier för minst 5000 kr.

Buster & Punch knoppar och handtag för IKEA-kök

Låna hem färgprover

Vi tipsar om möjligheten att låna hem varuprover. Då får du möjlighet att klämma och känna på våra gedigna premiumluckor men också se hur våra vackra färger ser ut hemma i just ditt köks ljusförhållanden. Mer info under fliken Låna Hem.

Varuprover köksluckor IKEA-kök