Göra egna borrningar på IKEA köksluckor

Ibland behöver man anpassa de nya köksluckorna till någon form av speciallösning. Det kan exemplevis vara en specialstorlek på en kökslucka ovanför en ny micro eller en specaialstorlek på en ny lådfront etc. Här beskriver vi någrsa tips om hur man kan använda sina gamla köksluckor som borrmall för de nya luckorna.

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET ATT BORRA SJÄLV SAMT GÖRA SIG EN EGEN KOPIA:

 

A.
Om möjligt, beställ den nya köksluckan som oborrad. Därmed minskar du risken att det blir konflikt mellan originalhålen (borrningarna) och de egna borrningar som du behöver göra.

B. 
Lägg den nya fronten på en plan yta. Baksidan uppåt.

C.
Placera den gamla luckan ovanpå den nya. Baksidan uppåt.

D.
Borra nya hål igenom de gamla hålen och ner i den nya fronten. Vips har du gjort dig en exakt kopia.

A2.
Om du exempelvis beställer en dörr eller en lådfront som kommer de per automatik att bli förborrade på fabrik efter originalborrningarna. Om du inte önskar det så beställer du denna dörr eller lådfront precis som vanligt, går vidare till utcheckningen (samma sida som där du fyller i din leveransadress mm). Där finner du en meddelanderuta. Skriv då in att dörren XX önskas utan borrning eller lådfronten YY önskas oborrad etc.

Tipsen på den här sidan fungerar också utmärkt ifall du bett oss tillverka en dörr eller lådfront i specialstorlek. Då kanske inte originalborrningarna “stämmer” med dina gångjärn eller med dina lådor längre.